subota, 5. lipnja 2021.

Uređenje i priprema za proslavu patrona naše župe Novo Selo 5.6.2021. Bosanski Brod



Uređenje i priprema za proslavu patrona naše župe Novo Selo

Najavljena akcija uređenja i pripreme za patron župe bila je u subotu, 5.6.2021. od 10.00 do 15.00 sati. Čistilo se i uređivalo u crkvi i oko crkve, u župnoj kući i oko kuće, u župnoj dvorani, kosila se trava oko škole, stare općine i u našem dvorištu.

Ta akcija je bila i jedno druženje u kojem se osjetilo lijepo zajedništvo i svijest da pridonosimo nešto dobro i korisno našoj župnoj zajednici. Uz dosta naporni rad nije izostalo jelo i piće tako da su svi koji su sudjelovali u akciji nisu ostali gladni ni žedni a uz to su se razišli svojim kućama radosni i zadovoljni.

U akciji su sudjelovali:

-          Obitelj Miljak: Jakov, Marija i Kata. Jakov je ručnom električnom kosilicom kosio veliku izraslu travu oko puta i u župnom dvorištu, a Marija i Kata su brižno radile u crkvi, kući i u dvorani.

-          Emica Stanić je bila u toj akciji čišćenja crkve, kuće i dvorane.

-          Damir Bilić je traktorom kosio travu na velikoj površini s drugu stranu puta od crkve, a svojom malo kosilicom on redovno kosi naše dvorište.

-          Tomislav Odobašić, uz naporan fizički rad nije zanemario i svoju struku tako da je podizao svijest za sudjelovanje u elektroničkim medijima, tako da je u župniku najviše našao interes.

-          Josip Kovačević /Saka/ pobrinuo se da nitko ne ostane gladan i žedan.

-          Tomo Rubil /Kožupac/ dao nvac za jelo i piće, a budući da je toga bilo previše njegov dar smo namijenili za patron župe.

-          Ivica Aračić /Ićo/ doprinosio je uljepšavanju crkvenog dvorišta

-          Andrija Mijić, redovni poslužitelj kod oltara,  brinu ose o svemu što spada na oltar, crkvu i sakristiju i sve je je stavio na svoje mjesto. Radio je i sve druge poslove.

Župnik najiskrenije zahvaljuje na toj radnoj akciji i doprinosu za proslavu našeg patrona koji je već idući tjedan u petak, 11. lipnja. 

Nema komentara: