srijeda, 18. srpnja 2012.

Susreti Kolibaraca i Brođana-Gornje Kolibe 16.7.2012.


Fotografije iz albuma Google+Klikni vezu!

Izvješće preuzeo od kolege Senada Žepčana.

Jučer je nakon 28 godina Sportskom centru Duganja u Kolibama Gornjim ponovo odigran popularni mahalski derbi između Bara i Žepčana. Atmosfera koja je podgrijavana nekoliko zadnjih mjeseci kulminirala je jučer popodne defileom baranskih navijača u koloni automobila predvođenoj traktorom sa navijačima, zastavama, transparentima i sirenama.
Sve je podsjećalo na čuveni derbi iz 1984. godine.
Pred prepunim gledalištem utakmica je počela žestokim napadima koji su se izmjenjivali u talasima. Nizale su se prilike na obje strane, a najbolju su Žepčani imali u desetoj minuti kada je Meho Plehandžić Koja sjajnim udarcem iz slobodnjaka pogodio sastav prečke i stative. Barani su uzvratili samo dva minuta kasnije fantastičnim slobodnim udarcem Samira Hodžića, ali je prečka spasila gol Žepčana.
Sredinom prvog poluvremena Žepčani su poveli 1:0. Obrani Barana sjajno je u polukontri pobjegao brzonogi Irmin Žepčan i sa desne strane ubacio poluvisoku loptu koju je Meho Koja znalački smjestio u mrežu Sanela Burmudžije, golmana Barana. Iako je do tada čudesno spašavao svoju mrežu Burmudžija je ovaj put bio nemoćan. Ovim rezultatom otišlo se na odmor.
Drugo poluvrijeme pripalo je razigranim igračima Žepčana pa su veoma brzo postigli još dva gola. Najprije je neuhvatljivi Selmir Žepčan sjajno prošao lijevom stranom i ubacio za Rijada Žepčana koji rutinerski pogađa mrežu Barana, a nedugo zatim se Selmir Žepčan i sam upisao u strijelce nakon što je pobjegao obrambenim igračima ekipe sa Bara.
Barani su se nakon ovoga trgli pa je lijepim golom Edmira Žepčana vodstvo smanjeno na 3:1.
Ipak Žepčani dodaju gas pa Mirnes Mujčin povećava vodstvo na 4:1. Činilo se da je današnja priča za Bare završena, ali se oni još jednom podižu iz pepela i iz penala smanjuju na 4:2. Strijelac je bio Samir Hodžić. Nakon ovoga Barani kreću na sve ili ništa i ostavljaju oslabljenu obranu što igrači ekipe iz Žepčana koriste za opasne kontranapade. Pred kraj utakmice Mirnes Mujčin svojim drugim golom postavlja konačan rezultat od 5:2.
Utakmica je bila zaista za uživanje, a igrači obje ekipe igrali su izuzetno fer, pa je sudija Murat Smajić Pirla za vrijeme cijele utakmice pokazao tek jedan žuti karton. Sudija Smajić na dan odigravanja utakmice proslavio je 62. rođendan, a ovo je ovom saveznom sudiji bila ujedno i oproštajna utakmica. Za suđenje je zaslužio visoku ocjenu a za rođendan brojne čestitke.
Pokrajnji suci na ovoj utakmici bili su Zemir Mujčin i Meho Mašić. Delegat utakmice bio je Omer Mujčin.
Stadion Duganja
Vrijeme idealno za igru
Gledalaca 300
Sastavi:
Žepčani: Žepčan Nijaz, Krajinović Dario, Bajrić Hajrudin, Mujčin Seid, Plehandžić Meho, Mujčin Mirnes, Kobiljar Veldin, Žepčan Esad, Žepčan Selmir, Žepčan Irmin, Žepčan Semir, Žepčan Smajo, Žepčan Haris, Mašić Admir, Žepčan Rijad, Bajrić Aldin, Mašić Rijad, Žepčan Irfan, Žepčan Denis, Žepčan Edin, Rizvić Edin, Mašić Fuad, Žepčan Samir i Žepčan Ervin.
Stručno vodstvo: Žepčan Sejfudin Fada, Rašid Kobiljar, Omer Kobiljar, Meho Plehandžić i Žepčan Senad
Bare: Mustafa Mujčin, Hodžić Jasmin, Havić Besim, Havić Rusmir, Matinjanin Najil, Žepčan Edmir, Lemeš Elvis, Mujčin Eldin, Mujčin Tarik, Mujčin Sanjin, Matinjanin Anes, Marić Damir, Mujčin Nermin, Hodžić Almir, Hodžić Samir, Burmudžija Sanel, Marić Marko Mile, i Miralem Havić.
Stručno vodstvo: Jure Prskalo, Jure Pilipović, Ferid Hodžić, Mustafa Mujčin i Hodžić Jasmin

Nema komentara: