subota, 24. ožujka 2012.

Nastavljeni radovi na zidanju septičke jame-Novo Selo 24.3.2012.

Miro i Goran Kovačević nastavili radove, zidanja septičke jame za kanalizaciju, na domu kulture. Oni kažu, da će do Velikog tjedna priključiti sanitarni čvor na kanalizaciju.


                              





srijeda, 21. ožujka 2012.

Košarka-Svjetlost Brod-Cibona-Slavonski Brod 20.3.2012.

Dana 20.03.2012. odigrana košarkaška utakmica između Svjetlost Brod i Cibone , ove ekipe se bore u košarkaškoj lizi za prvaka Hrvatske. Utakmica se igrala u Slavonskom Brodu, pred domaćom publikom, gdje je dvorana bila puna, rezultat utakmice 69:89 pobijedila ekipa Cibone pod vodstvom trenera Jasmina Repeše. Utakmica završila u fer i korektnoj borbi, bez ikakvih incidenata.
Svjetlost Brod, slijedeću utakmicu igra sa Cedevitom.






nedjelja, 18. ožujka 2012.

Belot kup Koraće-17.3.2012.

Dana 17.03.2012. godine igrao se Belot kup u Koraću. Sam događaj uveličali su igrači bele iz Koraća, Novoga Sela, Gornjih Koliba, okolnih sela, Bosanskoga Broda i Slavonskoga Broda. Samo natjecanje prošlo je, u fer i poštenoj igri bele kod svih igrača. Ljudi se dugo ne vide, pa se na ovaj način druže i izmjene svoja iskustva životna. Gospodin Luka, organizator turnira, sa svojim ljudima učinio je sve da to protekne kako treba i u najboljem redu, to je za pohvalu.
Za osvojena prva tri mjesta organizator je dijelio diplome i novčane nagrade:

1 mjesto osvojili Marko Pezer i Šimo Gusak
2 mjesto osvojili Niki Rubil i Franjo Lončar
3 mjesto osvojili Isić Nijaz i Krdžalić Zaim

Organizator se potrudio, da sve nazočne počasti pečenjem s ražnja uz osvježavajuće piće. Kada je to sve završilo svi se u miru razišli.
Sam događaj medijski su pratili sa Društvenih mreža: gospodin Senad Žepčan i Tomislav Tomo Odobašić.
Hvala svima!



 









Obitelj Čabraja-Novo Selo 18.3.2012.

Obitelj Ante i Ivice Čabraja na okupu i odmoru u dvoru svoje kuće u Novome Selu, trenutno se odmaraju i sakupljaju energiju za sadnju krumpira u svome vrtu. Upravo sam razgovarao s Antom, starijim čovjekom koji mi svjedoči o životu u Novome Selu, kako je to nekada bilo, te kako je sada. Gospodin Anto, s puno emocija, sjeća se svoga  života i života sa svojim susjedima u Novome Selu, te na moj upit da li će i približno onome nekada, život biti u selu, s puno opreza, na to pitanje nije mi mogao dati odgovor. Uz srdačan pozdrav, razišli smo se, do neke druge prigode.





Mjesni Dom kulture, radna akcija 17.3.2012.

Odrađena je još jedna radna akcija, kod mjesnog Doma kulture u Novome Selu. Radilo se na zidanju septičke jame, gdje će se s ovim završnim radovima privesti kraju i kanalizacija doma. Tako da će sanitarni čvor u potpunosti biti u svojoj funkciji. Glavni majstor za zidanje septičke, Zoran Odobašić zvani Šaber-Šaban, te su sudjelovali i ostali koje vidite na fotografijama.














četvrtak, 15. ožujka 2012.

Poziv na radnu akciju! Novo Selo 15.3.2012.

U organizaciji mladeži Udruge povratnika Novo Selo, dana 17.03.2012. s početkom 08:30 sati, poziva sve zainteresirane na radnu akciju, čistit će se svlačionica  N.K Ukrina, te širi prostor oko svlačionice.
Za sve informacije pitati gospodina Goran Kovačević Krnjo.
Ova radna akcija je nastavak rada od prošle subote.
Pozdrav svim učesnicima akcije i posjetiteljima ove stranice!

utorak, 13. ožujka 2012.

Uskrsna zabava 08.04.2012.

Poziv na Uskrsnu zabavu!
Mladež Udruge povratnika Novo Selo, poziva sve mještane i druge, da budu dio te zabave, kako bih se svi skupa družili i proveli taj dan zajedno.
Mjesto održavanja zabave, mjesni Dom kulture u Novom Selu.
O svim drugim informacijama biti ćete na vrijeme informirani. 
Sve informacije možete dobiti putem ove stranice, te od gospodina Gorana Kovačevića Krnje.


nedjelja, 11. ožujka 2012.

Čišćenje svlačionice N.K Ukrina 10.3.2012.

Dana 10.03.2012. radilo se na čišćenju svlačionice N.K Ukrine u Novome Selu. Radna akcija odvijala se u organizaciji Gorana Kovačevića Krnje, s kolegama mladeži iz Udruge povratnika Novo Selo, te su radnu akciju činili i kolege srednjih godina. Radilo se skladno i učinkovito uz povremene stanke za kavu i pokoje piće osvježavajuće. Uz međusobno poštivanje i uvažavanje uradilo se puno posla za jedan dan rada. Ovo je početak radne akcije na ovome projektu te se neće stati samo na čišćenju, ići će se u realizaciju i dalje, zavisi od materijalni sredstava.