REKLAME

nedjelja, 20. studenoga 2011.

Obljetnica pada Vukovara 18.11.2011.

Kakve osjećaje u Vama izaziva obljetnica pada Vukovara?

Ovog petka, 18.11., obilježilo se 20 godina od pada Vukovara, podijelimo u tišini osjećaje i sjećanja.Bitka za Vukovar je najveća i najkrvavija bitka u Domovinskom ratu. Vukovar je pao nakon opsade koja je trajala 87 dana. Bitka je završena porazom lokalnog Zbora narodne garde, velikim razaranjem Vukovara i brojnim ubojstvima i progonom hrvatskog stanovništva. U bitki je poginulo između 2.900 i 3.600 ljudi.Nakon pada grada JNA i srpske paravojne formacije, načinili su mnoga ubojstva i ratne zločine.
Najveći organizirani i masovni zločin dogodio se nad ranjenicima iz bolnice u Vukovaru i braniteljima te civilima kojih je 200 identificirano iz masovne grobnice na Ovčari. Obzirom kako s područja istočne Slavonije, uglavnom iz Vukovara do danas još nije nađeno oko 500 osoba, vrlo je vjerojatno kako u okolici postoje neotkrivene grobnice.
Dajmo svim poginulim počast uz dužno poštovanje, dali su za domovinu Hrvatsku ono što je najvrednije, a to je svoj život, kako bih mi živjeli u slobodnoj i nezavisnoj državi. Hvala im!

Nema komentara: