nedjelja, 3. srpnja 2011.

PROSLAVA STO GODINA ŽUPE U NOVOM SELU 1.7.2011.

Dana gospodnjeg 01.07.2011. godine Župa Presvetog Srca Isusovog proslavila je sto godina svoga postojanja. Svetu misu predvodio je uzoriti kardinal Vinko Puljić vrhbosanski nadbiskup. Kardinal Puljić u svojoj propovijedi prozvao je izbjegle i raseljene vjernike da ne prodaju svoju imovinu, nego da je čuvaju za buduće naraštaje, da obnavljaju i da se vrati tko želi. Kardinal je posebno apostrofirao, dobro susjedske odnose među ljudima, suživot, tolerancija, međusobno uvažavanje, to su one vrijednosti koje traju, da bih bilo bolje svima. Svi oni ljudi koji imaju imalo mržnje u sebi, da je odbaci, jer mržnja je i napravila ovo veliko zlo što vidimo oko sebe na svakom koraku.
Poslije završene svete mise počeo je kulturno zabavni program, gdje je nastupilo više kulturnih društava: KUD-"Staro Topolje", KUD- Jozo Džido Zuber"- Omanjska Usora, KUD- "Posavski Biseri" i drugi.
Po slobodnoj procjeni samom događaju nazočilo je oko dvije tisuće vjernika, koji su došli iz: okolnih župa, Usore, Dervente i Slavonskog Broda.
Oko trinaest sati pristupilo se ručku pod šatorom, na ručku s vjernicima nazočio kardinal Puljić s svojim suradnicima te stranački političari iz javnoga života.
Tko je nazočio samome događaju imao je privilegiju, obljetnicu sto godina postojanja treba doživjeti i osjetiti, a to može samo onaj tko je bio na licu mjesta.

Dobrodošlica dragome gostu.Kratak razgovor kardinala s vjernicima.Anto Trgovčević,svećenik i upravitelj Župe Novo Selo, obraćah se vjernicima.KUD- "Posavski Biseri"- Bosna i HercegovinaKUD- "Staro Topolje"- Republika HrvatskaObraćanje profesora Bože Odobašića, vjernicima za ručkom.
Nema komentara: